THIS FORUM HAS NOW MOVED TO WWW.INKUNDLA.COM/FORUM.
Links

Inkundla Recent Posts
Who's Online
0 registered (), 9 Guests and 1 Spider online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Newest Members
Ngwako, flamz, kyotik, nyawana, Manqotshana
2964 Registered Users
Page 1 of 4 1 2 3 4 >
Topic Options
Rate This Topic
#25816 - 04/28/05 04:02 PM Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Registered: 04/07/05
Loc: Solongo Life
Oya ngisakhumbula:

Umacatshelana,
UARA
Country game,
Ukubhaqa insema
ngisakhumbula

Ngiyazi abantu have good experiences abangafisa ukusheya labanye ngingazi mhlawumbe already there is such a posting, ngiyidinge ngayiswela mthwakazi. Mana ngitshiye kunjalo otherwiz nginga poila. Ngifuna ukuza lazo kengilitsheke ukuthi ikudala yayimnandi nja. Siqala ukudla iSUN JAM, ukufika kwama condom, izukwa liseseyimali kwakukuhle ezweni, iGugurahundi isesekhona hatshi stories ezalamuhla.

Ngisakhumbula.

#25817 - 04/28/05 06:26 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mabila Offline
Nkosi

Registered: 05/14/04
Loc: Ayowa
Mina ngikhumbula u Qwiiiiiiiiiiiii! Asiwabulalalnga nje amawindo ama next door bantu ngo qwiiiiiiiii hk hk

#25818 - 04/28/05 06:38 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
bunandi kill me Offline
Ndunankulu

Registered: 09/20/04
Loc: ezintembeni
mina ngikhumbula umafila

ma25

i draft

macuphelana

#25819 - 04/28/05 07:48 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
rev.lovejoy Offline
Sakhamuzi

Registered: 09/19/03
Loc: toronto
eshh mina ngikhumbula isinkwa esinye kumbe kwakuthiwa yi"tshongwe" kangikwazi ukuthi sasilani lesisinkwa kodwa sasimnandi akwamagama and sasithengiswa in small pieces and i wonder why its popularity didn't actually take off coz ngasicina ngisemncane blind emagrocer akoGaza eluveve.eshh bakithi those were the days!

#25820 - 04/28/05 07:58 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Mina ngikhumbula sidlala umacatshelana lokungabantwana kwelayini. Kumbe sidlala lokuyana okwemizi, mina ngingubaba. Zazizintle lezonsuku. Kangazi ukuthi ngokubhaha komkhuhlane abantwabethu basadlala leyo midlalo nje?

Wawuthola bebangisana ukufuna ukuba ngomama, kwakusatshaywa ngonyathelo oludala

#25821 - 04/28/05 10:07 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

Registered: 01/08/05
Loc: Montiriyali
AH FUTHI YA,MINA NGIKHUMBULA I SOUP ESASIYIPHIWA E PRE SCHOOL NGEZINSUKU ZABO "SELIGONJOLEZELWE",KUSAGQOKWA AMATHENDAFUTHI AMNYAMA AYEGUGA ABHOBOKE NGAPHANSI KUHAMBE SOKULENGA INTO ENGANI LIKHADIBHOKISI.SISAGQOKA AMA SANDAK LAMA NORTH STAR KUNGAKABI NGO ROCKSTONE LABO NIKE,ASAZIIII

#25822 - 04/28/05 11:34 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mthoko Offline
Sikhulu

Registered: 02/04/04
Loc: G Skweya P.O Box Loxion
Mina ngikhumbula u Ski lo Nhayo sisamdlala ngamazuka lama sheleni.
Gone are the days shuwa. Engibazwelayo ngabantwana abakhula khathesi edubeni olungaka ekhaya.
Shame...

#25823 - 04/29/05 04:31 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Registered: 06/08/04
Loc: ESkwakweni
Mthoko
I topi lakelangikhanda ngidlala uSki mfethu. Needless to say from that day I never gambled baba

#25824 - 04/29/05 06:25 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Bhudaza Offline
Ndunankulu

Registered: 11/09/02
Loc: Byo, Mthwakazi
Umalalisa ngo "come thenesi" waqeda irathu zami.

Utap tap ngangiyinsthantshu, i hundred yayilula kimi [Big Grin]

#25825 - 04/29/05 10:28 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mabonwabulawe Offline
Ngqwele

Registered: 10/14/03
Loc: Emlageni, eShamba
mina ngikhumbula 'umkara' owawulethwa yidairyboard.awu sikhule kahle thina sicatshangelwa hhayi manje abantwana baquleka left right centre ngenxa yendlala eyenziwa ngamabomo.

#25826 - 04/29/05 11:23 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Nxa ungumjida njalo wakhulela elokitshini, usakhumbula umbejo, owe zukwa hatshi isheleningoba isheleni lalibulalana.

Kithi njalo abakhulela emakhaya, lisawakhumbula amakhonsathi bandla? Awubonike lapha yikho phela abantu ababevheza khona amathalenta abawanikezwa ngumdali. Ngikhumbula imbube, amakwaya. Kwakumnandi kunjeya. Ngize ngikhumbule enye ingoma bandla nansi phansi lapha.

Kwakungo mnyaka ka 1963, lapho kwabakhona indlala enkulu

kuhlatshelwe kuhlatshelwe angisakwazi ukuthi kwakuthiwani nansi indaba lapha phansi

Chorus:
Ibass: Izifuyo zonke ezazikhona zaphela ngenxa yendla X angazi

Amazwi amancane (Osisi) Koma kuZambezi, koma kuLimpopo X angazi

Manje yayithi isihlatshelwa manje ichorus ngabafana be bass yayithiwa

Bass: Izibunu zonke ezazikhona zaphela ngenxa yendlala X angazi

Umfane Gwanda lo abamuthi ngu Sirumula engasitshela kahle.

eehh Muna Siru okae muna, bakae bome? Bakae bongwana muna?

#25827 - 04/30/05 10:43 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
soweto Offline
Sikhulu

Registered: 11/02/03
Loc: emazweni abanikazi
quote:
Originally posted by Bhudaza:
Umalalisa ngo "come thenesi" waqeda irathu zami.

Utap tap ngangiyinsthantshu, i hundred yayilula kimi [Big Grin]

umalalisa baba lami ngiyamgamula feya but amazwane ayephela topi, ukick and run yena lisamazi majida hk hk hk unayo wangikarabhisa ngomdala sengiqede izkopela zebhatshi lakhe hk hk hk

#25828 - 04/30/05 10:49 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
soweto Offline
Sikhulu

mina ngigamula ibayiskopo ka 2 emini sisiyabukela o bruce lee, bhadispencer,Klintisdudu, jekichan, Anjelamawo,therensi,nxa siphuma ebhayi sihle sifohle engotsheni sibukele igame yabo division one egroundini yesizinda, amathimu anjengabo pigot maskwew, red seal rovers, Dolphins, Rangemore rangers,gwanda ramblers, eish kwakumnandi ngalezo nsuku majida.

owangena ebhayiskopo yemini akaphakamise izandla ngimbone. Owangena eyesizinda akahle ephakamise zombili hk hk

#25829 - 04/30/05 03:10 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Soweto
Mina ngangibuleka topi ibhayi but sasibukela eMpoes lesTshobaneni. Sasijayele ukubabukela bonke laba obaqambayo uzwe iHall isisithi: Eyi!! Eyi!! LamaGod-father usawakhumbula yini?
Mina engikukhumbula kakhulu abadala bamabhayisikili. Sasijayele ukuthatha ipacket le gwayi(e.g. i 20 kingsgate) besesifaka inhlabathi then sifake izitompi kukhanye angangi liphaketi eligcwele imihlanga. I phakethi leli sasilifaka ku cycle track yabadala bemanda, besesicatsha eceleni. Uzabona umdala webhayisikili ebamba ibreki ngodlame. Adobhe iphakethi lakhe: Thina vele siyabe sesisifa ngohleko. Uzwe omunye esithi: Thenga elakho wena! kumbe Tshiya igwayi lami wena!: kumbe Uzacina ukubhema!
Uzezwa umdala esekhipha inhlamba eyabonyoko, elahlela iphakethi khatshana. I remember ngangihleka even sesingekhaya lomnawani umama athi lizahlanya lina

#25830 - 04/30/05 04:14 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
malimaza Offline
Sikhulu

Registered: 05/01/03
Loc: emqansweni wakofambeki
Bafethu ngiyakhumbula amagemu eliwita ngawo.Lmai ngadlala unayo,umafila,igemu yombejo eyezuka singavintsha sasisiya thenga ugqu/urunte simhlabe enjalo no drink with it {umbejo eskwakweni }bafethu those were the days.Bakhona yini abake badlala uski imali zeskul levy zaziphelela khonapho.Sasijwayele ujuflohla eluveve stadium sesisiyabona amathimu akudivision one osupersonic besadlalelwa ngoboyz malunga,labo amini soma and the coach kungu barry daka.Ithimu okuthiwa yi thornegroove layo sasiyandise ukuyayibukela igcwele o exe bamanga,lisayikhumbula i DUNLOP ithimu umakwinji soma phiri aqalisa ukuyidlalela engahambi kubosso kulotshomi okwakuthiwa ngu obrie who was a coach for it who used to throw the ball over a long distance when doing throw ins kodwa elixaba njani.Ngisakhumbula amabhayisikopho sisiyabukela oshangayijo,omonkey,

#25831 - 04/30/05 06:18 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
soweto Offline
Sikhulu

magents kwakublind kudambi, nxa siphuma ebhayi siyabe sesingo bruce lee kumbe omunye abeligayi. lisamkhumbula ukojaki lo one gandayi hk hk hk

e park empoyez kwakulama groups ayepefoma ebusuku ngensuku ze krizo, thina abanye saqala ukukhonjwa epark ebusuku.

Mfoka Mjaji topi uyakuqava eRio hk hk

#25832 - 04/30/05 08:54 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Soweto
ERio ngiyakukwazi topi. Hantsho kwakuhlala amabachelor?
Epark sbali ungakhulumi. Kanti yindaba odade babekhuluma lawe Epark but during the day babengabambeki topi? hk hk hk

#25833 - 05/01/05 01:39 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
soweto Offline
Sikhulu

hk hk babewita epark ngoba beqava ukuthi kumnyama omebraz babo abasoze bekuqave,
lawe wake wahlala e rio yini hk hk

#25834 - 05/01/05 03:07 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Registered: 05/11/04
Loc: Emkhathini
Mina ngangithanda okwemizi, ngingubaba, siyabe sithanda ukudlala lamankazana. hk hk.

Umalalisa, ngangi mncanywa blayind sasimdlala lengidla wayawaya. Amazwane aphela ngesikhathi sika malalisa.

Ngake ngajoyina iTeam yebhora, okuthwa yi "Young Blood", ngubani oyaziyo. Ngaphanga ngaphuma, ngoba itraining yakhona yayinzima blayind and impintshi zazi kantsha blayind.

Uski lo nayo, ngangihlala ngidliwa so ngangingagcwali ngaye. Kodwa ngangithanda idraft.

Ngangithanda islagi blayind.

#25835 - 05/01/05 03:30 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

I YOUNG BLOOD HK HK HK HK ,DOKOTELA,O COACH BAKHONA KUNGAWINWA BABESIYABUTHUZA KO MAZAIWANA.NGIKHUMBULA SISATHANDA UKUYA BHUKUTSHA E SWIMMING POOL YE LUVEVE,SITHI SIPHUMA SIBAMBE U GQU LAMA FROZEN.NGANGINGAWA ZONDI NJE AMA TRUNK ABO ABHALWE LV PHAMBILI,OWAWUWABHADALELA NXA UKHOHLWE I BHULUGWE LOKUBHUKUTSHA NGALO.

#25836 - 05/01/05 03:46 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

AKULANTO EYAYIMNANDI NJENGOKUTHI UPHUMA E SWIMMING POOL UNGENE E STADIUM MAHALA NGOBA AMASANGO ESEVULIWE.UZATHOLA ABANGENE MAHALA SOKUYIBO ABATSHELA ABANYE UKUTHI YINGAKINGAKI KUMBE NGUBANI ODLALA KUHLE NGALELOLANGA.

#25837 - 05/01/05 05:48 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
soweto Offline
Sikhulu

majida lisayazi imota eyayihamba enkomponi ibizela amathambo, wawuthi nxa ungabaweza amathambo bekuweze imali, 1kg mathambo wawujuma 8cents hk hk hk and then kwaba labotopi bama mbodlela ababekwantsha bebizela besithi mambodleeeeeeeeeeeeeeeela hk hk hk

#25838 - 05/02/05 05:30 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

hk hk Ntshonstho, yaa uyiboyz ye loxion. Ugqu le frozen kwakuyinto ebhaya. Into eyayibhowa yikuthi ngaze siwine kwakufanana, no geje. Sasiphongudla ama orange kuphela. Eswimming yesveveni ngake ngangena enkingeni ngize ngi jampele ku mam6, mina nginga qavi uku swima. Smoko baba, ngaphumputha ngaze ngaphuma.

Mina into engifisa ukuyithola ngama lucky-packet, ayele thoyi phakathi. Sasiwathenga ko Mazaiwana. Ko mazaiwana khathesi, akusa kuhle njenga kudala.

Ngangi blayind, nge slagi le ngqobe.

Umalalisa laye ngangi burara ngoku paya.

Ngubani owake walungisa ma Khayinti? "kite".

Emjingweni ke?

#25839 - 05/03/05 12:32 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

MANJE DOKOTELA NGANGIBUYA KUBI NGO SPIRIT,I FLIPPER YAKO MKHONTO OWAWUSITHI UNGAYIDLALA UBONE ISIBHALE TILT,HK HK HK HK.KUDALA SASIDLALA EYINYE I GAME OKWAKUTHIWA NGU KISS,NGINGAKUTHOLA UNGABHALANGA U KISS ESANDLENI NXA UYINKAZANA KUZAMELE UNGITHI OKUYIKHISIMUSI.AKULANTO EYAYIMNANDI OKWEDLULA UMAGIJIMISANA EBUSUKU LABOSISINYANA NXA ABADALA BEVAKATSHELENE BEXOXA ENDLINI.KUZAGIJINYISWANA OKWEMIZUZU ETHILE UBONE SOKUNYAMALALWA NGABABILI NGABABILI EZINGADINI,HK HK HK HK

#25840 - 05/03/05 12:41 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mabila Offline
Nkosi

Abazingeli by nature hk hk hk

Thina sasikhaliswa ngabafana esikolo besifakela izibuko ngaphansi kwama uniform. Uzwe kuphela sebedubuka ngohleko. Sasibaceba bapanitshwe babuye baphenduke futhi bezokhwitshiza kakutsha......uthi alizwa yini lina miduna hk hk hk!

#25841 - 05/03/05 10:21 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Soweto
eRio angihlalanga sbali ngangidlula ngiyiboyz sisiya ebhayi esTshobaneni.
Umbejo thina sasivalisa epark yeMpoes. Sisuka ekuseni ngekhaya sisiya ebhayi then kumbeji. Then ntambama sekungugqu ETotali.
EFethi ke lalihamba yini bafethu? Kwakucina sokublayind iboyz sezifuqana ngendaba zabosisi.
Mabila
Mina eyama mirror angizange vele dade!

#25842 - 05/04/05 12:33 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Hk hk eyama mirror, ngaka ngayi atha. Kodwa njenge boys ye science, ngenza okuyi telescope kwami okwakulama magnifiers, le mirror ukwenzela ukuthi opoyintelwayo angazi ukuthi ngi bheke kuyena. [Cool] Ngangena esmokweni, amankaza wonke angizonda ngenxa yakhonokho, ngapanitshwa kubi, ngayangeka blayind. UBhebhe (eMazwi) nguye wangi bhulayo. [Mad]

Ntshontsho, wena uyi boyz yema eriyeni. lami ngamdlala uKISS blayind. Kodwa ngangithanda umacatshelana we two-by-two. Lapho sasivaya siyecatsha lama nkazana. Okulandelayo uyazi lawe.

Ngubani owake wagida ispantsula? Mina ngangi blayind.

#25843 - 05/03/05 03:19 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Maqhamehlezi Offline
Nduna

Registered: 08/05/03
Loc: Emzini wezi-Nkonjane
Dokotela,Bambilitshe,Ntshontsho

Bafethu i swimming pool ye luveve hk hk hk,liya mkhumbula umama loya owayengu cashier uNa-Botshi(umuyi),ulife guard uNgwenya (umuyi) no Masuku owaye bheka impahla zaba swimayo, wayencweba blayindi ma ungakhohlwa i number.Kanti ama chips lama fat cook ako Nyaguze after ibhora le swimming kumbe ama glukhosi lisawakhumbula?

majita lalihamba yini ukuya thiya inhlanzi kokaMbanje lako apole apole?What about ukuyadlalela e mayini ayeyingeva kweLuveve Secondary, eNkwalini.Lokuyazingela e East Stead kudliwa lesosithelo abathi ngumkumbamkumba.

#25844 - 05/03/05 04:51 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Hk umdala nalwana wokuncweba eswimming ngangimzonda blayind. Mina ngangihlala ngi khohlwa i number.

Ngubani owake wadla ama chips ako sun-flower, amnandi blayind.

Ngihle ngakhumbula "amaKhefa". Kahthesi sokulabo Nandos, thina kudala umasalu waye hamba lathi singene ekhefa sidle amaTshiphsi le khokho. Sithi sisuka khonakho asithengela ama frozeni labo mbolile.

umafenda khathesi ungeze uvaye laye ekhefa. hk hk hk. Ngifuna ngike ngikwenze khonokho, ngivaye lo mafenda ku Lobengula street eNtepeya Restuarant.

#25845 - 05/03/05 04:54 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
iBoyz yezkweyeni Offline
Ngqwele

Registered: 11/07/01
Hola-hoops bo skara! Mina bengiyi ntshantshu ku "tap-tap" and bengifika kubo 300 in one go baze bakhalale abanye.
Laze langikhumbuza enkomponi. Ngubani u Mayor we Mpoyez these days?

#25846 - 05/03/05 06:01 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
malimaza Offline
Sikhulu

Registered: 05/01/03
Loc: emqansweni wakofambeki
Wangiqamba ngako sunflower mina ngangijwayele ukuthenga amatshibilika lama meatballs ngibesengi ngenja e elite 400 lase cest kwakhona ekine 600 lase 7arts.

#25847 - 05/03/05 06:30 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Bhudaza Offline
Ndunankulu

Registered: 11/09/02
Loc: Byo, Mthwakazi
For some strange reason, lamhla ngizibone sengilola i penseli nge reza. [Big Grin]

Phela mina kudala kwami i kalsi yonke yayilolisa kimi ama penseli. Ngibatshayele nge reza icije ize yedlule eyo mtshina woku lola!

#25848 - 05/03/05 06:49 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Lapha ngamaborn lokitshi wodwa kutsho ukuthi yimi ngedwa owakhulela komnyamubambile.

Mina ngikhumbula sisiyageza emfuleni sihamba sibophelele amathawulo emakhanda, sifake okuyisitiki komantshisi emlonyeni. Bafowethu kwakukuhle. Amathawulo akhona kwakungayisiwo mathawulo, kwakuthiwa ngamawesi amalembu lawana asetshenziswa emanda. Nxa ungabona ezakho zidlula ezibayeni ubonakale usithi ususiya dinga inkomo, kumbe wena nxa ungadlula phambili kwangakibo, uyabonakala esethwele inkonxa yamanzi ubekwazi ukuthi obekurongo sokuright.

Ukugola amacimbi, ukubamba ikhuba lenkabi, hatshi elamadonki. Umasantsho ekuvusa ekuseni, esebone indonsakusa uzwe kuthiwa hambani liyebopha khonapho wena uyabe usanda kungena uvela endaweni zakho zovalo.

Abazi umkumbi kabaphakamise inyawo? Ngathi ngiyafika koBulawayo ngezwa kuthi sokuthiwa yiMarula eish kwakumnandi okungumkumbi wena. Unathe udakwe uze uzibhobozele hk hk hk

Phela ekhaya kwakutshaywa itiye ngamagwadla isinkwa wawusibona nxa kungathi kube lomunye ovela edolobheni, uthole amagwadla, kumbe nxa lilenhlala litshaye itiye ngamazambani.

Ngisakhumbula sibili.

Uthi uyafika edolobheni uzwe okungabafana kwelokitshini kusithi jeki ukhayekile eish

#25849 - 05/03/05 07:27 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sibambamahawu Offline
Ndunankulu

Registered: 05/04/04
Loc: KwaGodlwayo
Msupatsila
Wena sibambe yinye, nami ngisakhumbula ngolunye usuku lapho engahamba endaweni zami manje kwakungalalwa ubusuku bonke, manje ngaba lomnyama (black) ngazumeka kuvele sekuzokusa, kanti nesithandani sami laso sizumekile, ngithe uma ngithi phapha ngezwa umasalu wentokazi esthanyela phandle. Ngenhlanhla indlu yakubo ibe ilamawindow amakhulu, ngahle ngaphula ngalo. Ngithi uma ngifika ekhaya ngavele ngaziyela esibayeni senkomo, ngenza sengathi bengiyebheka ukuthi azifohlanga yini. Ngithe uma ngifika ekhaya ngiztshayela umlozwi umasalu wangiqanga ngokuthi ngibuyaphi mina ngathi esibayeni. Wavuka ngolaka wathi ngithi ulele ngaphi? Lapho ngavele ngaphelelwa.

#25850 - 05/03/05 07:33 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Hk Hk uyang'chaza nfanekhaya. Angitsho ukuthi mfane khaya ngoba wakhulela ekhameruni, hatshi ngitsho ngoba uyacava ifokolo ezitswempi. Ungichaze nge skorobho elali thawula ngaso. hk hk.

Thina sasigqoka ilembu elibhalwe Superman, uhle uzizwe njengaye yena sibili. Sasisa bukela oT.J. Hooker labo Manimmal.

Mina ngangivaya ukuya bona ingongreni emadeni, singavala izkolo. Kwakumnandi ekhameruni, kodwa ngangi ngangi ngavayi emasimini, ngaphandle ukuya kudla imfe loku tshontsha imbambayila.

#25851 - 05/03/05 07:36 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Mtsupa, asinhlamba yini isigetsha yakho jaha? Chasisa, thina sesi gaya amahora.

#25852 - 05/03/05 08:40 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mabonwabulawe Offline
Ngqwele

mina ngikhumbula ukuthiya inyoni ngenofi,eyedrubusi, iskondekonde neyomnhlonhlo.
Abanye babethiya ngegxosa, enyoni zidabule zisadabula.
inofi yesikondekonde kwakuyibhoza, ahlale amatshivovo ayi10 ngesikhathi esiyi one uwabambe wonke..........
awu madoda

#25853 - 05/03/05 09:35 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sibambamahawu Offline
Ndunankulu

Ncomanzi
Sengathi uyiShangane elilezitho ezinde zomzimba, uma uyinsizwa kusho ukuthi abosisi bayakholisa impela, kodwa uma ungusisi angazi noma uzobe ulokhe ubizwa ngolezitho zomzimba ezinde.

Ake ungichathekele, ngizwa kuthiwa intombi zangakini azikhombi omunye umhlobo, kungabe liqiniso na lelo?

Waze wangithatha wangibeka ndoda, ukuthiya inyoni bekuyinto yami. Uyabona insizwa ebezinde njengawe bezithi uma sezigijima, zibathazela ngamagxathu amakhulu zithi zifika inyoni lazo "zidabula". We Jobe usho ukuthi insizwa lapha enkundleni ziyalazi leligama ukuthi lichaza ukuthini.

#25854 - 05/03/05 09:43 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

HA HA HA HA HA [bigcry] [bigcry] [bigcry] [bigcry] [bigcry] NTEPEYA RESTAURANT "BOUGHT TODAY DELIVERED YESTERDAY" HA HA HK HK HK HK HIC HIC.MINA E EASTADE NGANGIVAYA NGISIYA JIKIJELA AMADADA,UMKUMBAKUMBA LOKUQALA AMA RANGER.KANTI KHONOKHUYANA KWAKUNGAMABHIZA KUMBE IMBONGOLO.

#25855 - 05/03/05 09:46 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

SINGAKHUMBULA SIKHUMBULE IKUDALA YETHU KODWA ONGAZANGE ABE NGUBABA EMATOPENI,WELL AH ASAZI.KULENTO NJE EYODWA ENGITHI NGINGAYIKHUMBULA NGIKHALE,LEYO YINJEKISENI EYAYIHLATSHWA KU GRADE 6,UBUHLUNGU BAKHONA. [Mad] [Mad] [Mad] [Mad]

#25856 - 05/04/05 03:21 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

Registered: 02/01/05
Loc: Lobengula
Hatshi ke lingibulele ngokukhanuka izinto zekhaya.....Kwakule Pie(Chicken Mushroom) yako Oriental......... [Big Grin] [Big Grin] Angisakhulumi ngamatshibilika ako Sunflower...

But mina ngikhanuka Uxhakuxhaku lomkhemeswane... [clap] [clap]

#25857 - 05/04/05 07:32 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Ya ngiyayi khumbula leyo Chicken pie. Ngangithanda kakhulu iChicken mushroom yako Orientals, kumbe ama subs ako Haefelis.

Ntshontsho, uyayicava iNtepenya restuarant hk hk. Islogani sabo ubesazi.

Ungakhuluma nge jerksen hk hk, eish smoko baba. Lami ngangi nga ncanywa ijerksen, ngangi ngakwaazi ukuthi kuzamele lami ngibahlabe later.

Kule boyz engangifunda layo eyayi hlala igcolisa amabhuku. Wawuthola amafutha, umsobho ebhukwini. Yayikhava amabhuku ngephepha lekhakhi elesikwa sako lobels, elitshwabheneyo angathi belihlafunwa yidonki.

#25858 - 05/04/05 09:15 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ndoda ungabokhuluma nge jekiseni, ah ah ah leyonto angifuni lakuyizwa topi. Ubone unesi ekukhipha ibhulugwe, ehlikihla ngespirit, ebeseyihloma ngapha ngemuva, hatshi yisihluku lesiyana.

Ijekiseni???, uncengwa ngamsweets.

Amachingamu alemifanekiso yabadlali benguqu ngubani owayeyikolekita? Besekubuya amapikitsha ebhola emdulini kanye nyemabhukwini.

Uqeda esikolo awuzange usale le autobio elempintshi zakho na? Mina ngizafukula eyami ngilibalele.

#25859 - 05/05/05 01:34 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

AKULANTO E BOARDING ENGANGIYI ZONDA NJENGE VIKI YAKUQALA IZIKOLO ZIVULIWE.UZEZWA UMBALISI ESESITHI BHALANI I COMPOSITION ETHI "ENGAKUKHOLISA NGEKHEFU",KUZATHI KHONAPHO LOWE ENGLISH ATHI WRITE A COMPOSITION ABOUT WHAT YOU ENJOYED DURING THE HOLIDAYS.

#25860 - 05/05/05 06:30 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Kambe bangaki abasakhumbula i terror 10 hatshi bengingakafiki ku Casper umfana we Star Force? Uyazi wawusizwa kungatsho ukuthi uhambe elokitshini ngoba indoda lezyana zingayenzi

#25861 - 05/06/05 04:40 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
BhudiMathawuzeni Offline
Ndunankulu
*

Registered: 03/06/03
Loc: toronto/canada
ngikhumbula e eboarding nge friday hk kwakule slogan esithi''''LAMUHLA YI FRAYIDEYI LO***** SIYADLA''
lapho ama titsha wonke ayabe sevyile etown sesizibambil;e thina omaquzi be mission.

#25862 - 05/07/05 03:05 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

I had to add this....Ngikhanuka isinkwa sako Downings...loLobels wake waduma nxa ungamthenga etshisa kudala....hk hk hk...ilayini inde uzonde nxa bekuthumile ngoba uzalayina... [banghead] kwakubhowa ukulayina.....

Umhiqo madoda umhiqo...for anyone ongangilethela umhiqo..... [Big Grin] [Big Grin] [Big Grin] USD$1000 for a cup...ohhh i miss home.... [banghead] [banghead] [banghead]

#25863 - 05/07/05 10:26 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dabukamhlaba Offline
Nduna

Registered: 04/30/04
Loc: RSA
mina ngikhumbula ngingakalazi idolobho ngitshona ngihambiswa ku lobengula street kuphela.sasihamba silandela inyawo zikabhudi...phela nanko sasi hamba silunguza emawindini.......mamo silahleke imihlolo sesilandele inyawo ezi wrong umuntu esekhone kudala.

ngikhumbula lokuyathenga lokuyathenga inkumane emnkambo....hk hk hk

#25864 - 05/07/05 06:22 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mabonwabulawe Offline
Ngqwele

mina ngikhulele emakhaya(kwanjayiphume),So, inkumbulo yami ikhonale ko'khwezela ngapho'.
Obhuti bebesininda ngesagenama endaweni ezisithekile bethi sizozibona sesifana nabo i.e sesibakhulu.Kodwa ukuluma okwakulandela lapho, ngiyakutshela, ngisho uNcomanzi,sasiziginqa othulini wenwaye kodwa kwale kuluma.
kukhona isihlahla ababethi nguMveba kwakuthiwa ungagcaba isitho sobaba ngomhluzi wezithelo zaso uzoba yibhoza. solinganisa silinganisile nontanga kodwa kungenamahluko.
ukubulala izibele(amabele abesilisa), uncweba ngempintshisi kuze kufe isigadla esisuke sesikhona, angazi ukuthi konke lokhu kwakuba nemiphumela yini noma kwakwenzelwa ukuthi sizicabange njengamajida sonke isikhathi singabi 'gay'.
akenisho bezempilo, izibele zeboyz ungayeka ukuzibulala zigcina sezingamabele anjengo wosisi ngempela?
isitho sona, kwakusiza yini ukugcaba ngemihluzi lena?

#25865 - 05/08/05 11:55 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Spade omnyama Offline
Sakhamuzi

Registered: 09/26/04
Loc: New Zealand
Lami ngiyayikhumbula itshongo.EMakokoba sasiyithenga e khefa, koSotsha.Ende yayimnandi!!!

#25866 - 05/08/05 05:59 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sibambamahawu Offline
Ndunankulu

Ncomanzi

Imbhanje ziyakubulala baba hk hk hk. Wawugcaba ngani ndoda? Mina ngicabanga ukuthi wena nguwe umuntu ongasisiza usitshele ukuthi eyakho ingakanani, mhlawumbe lokhu kungatshengisa imiphumela walokho kugcaba.

#25867 - 05/08/05 07:27 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mabonwabulawe Offline
Ngqwele

wena webutho 'sbamb'
hhayi mtakababa angizange ngabona mphumela, lutho mnfana.Manje ngithi angizwe kwabeze mpilo ukuthi ingabe lezi izinto ebesizenza singo ntanga bezisebenza yini.

#25868 - 05/09/05 07:32 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
iboyz Offline
Sakhamuzi

Registered: 10/24/02
Loc: Tshikhago
Mina ngikhumbula sidlala umbhejo wezuka-zuka game 4. Thina ithimu yethu yayingeyomsindo, nxa sibona angani sesidliwa, sitshele iboys ebambe imali ukuthi idle bayibayi, nxa sesidliwe sithi azikwazi ukuthi obambe imali ngubani.
Sometimes kwakusithi nxa sekuyi 3 - 3 kube lomsindo abantu bephikisana ngama-stick lama-over.

Sometimes umnikazi webhora engabizwa ngibo, ahambe lebhora lakhe. But thina sacina sesilamabhora awe-team. Lawana abhampayo athandelwe ngamaphepha kamasawa.

#25869 - 05/09/05 08:50 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
bunandi kill me Offline
Ndunankulu

Ungikhumbuza ubhudi wami gaya wawumthola eselihlalele ibhola ethandela ngewulu

mina ngikhumbula ngisithi ngingahamba lodaddy angithengele ikhokhakhola le cream donaght AWU lapho ngiyabe senganele

ngikhumbule lamachips ako mr chips usufaki vinegar ummmmmmmmmmmmmm

#25870 - 05/10/05 08:03 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ngikhumbula inhlelo ezazikuradion two ezigoqela lezi:

Ngisakhumbula
Guga mzimba
Ukubalwa kwezingwalo
Sakhelene zinini

Kulolunye okwakubuzwa khona imibuzo like ukuthi abalaleli siyatshelwa ukuthi into yakhona yini and abadlali bayabe bengazi ukuthi into yakhona injani, so they will be asking imbuzi eg

Umsakazi telling the listenners: Idonki
Umdlali: Kuyakhuluma
Msakai: Hayi
Umdlali: Kuyadliwa
Msakazi: Mhlawumbe kwezinye indawo hatshi kithi
Umdlali: Kuyalinywa
Msakazi: hatshi
Umdlali: Kuhlala ekhaya
Msakazi: Yeeee
uMdlali: Kuhlala endlini
Msakazi: Hatshi
uMdlali: Kuhlala esibayeni
Msakazi: Yeee

uMdlali: Ngubabhemi
Msakazi: Yeeeeeee

Actually kuyabe kuyinto echazayo nje

Mhlawumbe liyalwazi uhlelo lolu lwalungichaza mani.

Ukubingelelana loNonceba Mkandla, Intombi kakhabo, umama owayekhanya ezibekile

Amasiko lokholo lwesiKristu kulabo Ndoda

Inhlupho zalamuhla wawusizwa izimanga lapha angazi ukuthi lusekhon na uhlelo lolu.

I know ukuthi ukusuka kukaTshisa, ungisakhumbula will never be the same, uguga mzimba will never be the same

#25871 - 05/11/05 02:02 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

YEYI WENA,INHLELO ZIKA EZRA ZAZISILIBAZISA IKAKHULU EZEMULI LO GUGA MZIMBA.

#25872 - 05/12/05 12:53 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Msupa
Uhlelo olutshoyo ngiyalukhumbula sbali. Ngikhumbula amanye amabala ababewabiza ayesesabisa. I gogreni yayihlala isithi luhlelo lwenhlamba hk hk.
Engiwakhummbulayo yilawa:

Umsakazi: Imbuuuuuu.....zi
Umsakazi: Umdiiiiii.....no
Umsakazi: Igoooooo......di
Umsakazi: iseeeeeee.....pa

#25873 - 05/11/05 01:28 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

KaMjaji uyingqwelw wethu uyarocka. hk hk hk kodwa kwakumnandi nsukuleziya. mhlawumbe sizabuya sibuyele khonale kodwa kangiboni.

Uyazi nxa ukhulumanjalo usuka njalo ungikhumbuze nxa lisanda kuba ngo form 3 liqalisa uhlelo lwesiZulu/Ndebele. Wawusizwa abantu bagijimela impambosi, akula muntu owayengazi impambosi. Impambosi abantu babeyazi ukuyakhiwe njani, kusukela esenzeni sakhona kuze kuyefika ekucini.

Zazizintle insuku zakhona

Umsakasi: Umdhiiiii........koni

#25874 - 05/11/05 01:57 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mthoko Offline
Sikhulu

Mina ngikhumbula sisaziboyz sisiya tshontshela ebhoreni(BF Stadium). Kwakuleziporori zeBosso ezazingeniswa mahara ukuthi zibe ngomahobho zibezisi thayimela nxa singeq' umduli.

But sesikhulile sesi khand'ucash sasi hamba siyebhadala sesingasatshontsheli. Ingawina ithimu siye celebreta ngoku tshis'inyama eNew-bhawa sithenge lomambuya ku naPhathi.

#25875 - 05/11/05 02:08 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

KULO BABA OWAYETSHONA EBUYA EBHORENI ETHENGISA INYAMA YAKHE YENTSHE(OSTRICH),NGE HALF TIME UZABONA ABANTU SEBEGCWELE EMOTENI YAKHE BEYITHENGA KUBI.ANGIZAKE NGIDLE INYAMA EMNANDI UKWEDLULA YONALEYA,KHONA ESEYIFAKA AMA SPICES AKHONA,MMMMMMMMMMMMMMMMM,ASAZI.

NGIKHUMBULA NGISAFUNDA E ROMA NGIKU DIVISION 4 SISITHI SINGAYA DLALA LEBOYZ ZE MZET PRIMARY,SIBUYE SIPHIWE 6,7 KUMBE 8 SONKE ISIKHATHI,ZAZIBUYA KUBI NGE GAME.UKHONA YINI OWAKE WADLA IMALI YOMTSHOVA NJENGAMI,JUST IMAGINE WALKING INDLELA YONKE NGISUKA E LOKISHINI ELIDALA NGISIYA KUBO 60 LOBENGULA WEST.

INTO EYAYIBUHLUNGU YIKUTHI NGOBUNCANE,NGANGINGAZAZI INDLELA ZOKUQUMELA NGAKHO NGANGIHAMBA PHAKATHI LA PHAKATHI KWAKHE U LUVEVE ROAD.KUZATHI FLY OVER,MATSHOBANA,MPOPOMA HIGH,MATSOTSI,MAGETSINI,bosso CLUBHOUSE NGIZE NGITHI SENGISE MADUNDULWINI NGIZWE KUSITHI HU MBIJANA SENGIBETHWA NGUMOYA WOKUTHABA.

#25876 - 05/11/05 04:48 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
YIMI-Kai-ONE Offline
Ngqwele

Registered: 05/20/03
Loc: United Kingdom
ah ah umdala we-ntshe wayenguDZOWA,wesVEVENI,ITOPI ELINCANE LIKA-MPUMELELO DZOWA HK HK HK

LIZANGENZANI LINGYEKIZOLO [kill] [kill] [clap]

#25877 - 05/11/05 04:58 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Yimi kai One
Hatshi wena utsho ukuthi ngubaba ka Bruce. utsho ukuthi undoda wentshe kwakungubaba kaBruce Dzowa? Uyamazi na uBruce umzawakhe kaMpumelelo Eramuna Dzowa?

#25878 - 05/12/05 08:50 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
YIMI-Kai-ONE Offline
Ngqwele

Registered: 05/20/03
yena kanye

#25879 - 05/13/05 12:23 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Maqhamehlezi Offline
Nduna

Registered: 08/05/03
Loc: Emzini wezi-Nkonjane
Ngithe ngizifunda fundela iChronicle ngathola lendaba esikhumbuza ngemva.
LINK:

http://www.zimbabwechronicle.com/2005/April/30/opinion/opi5.htm

#25880 - 05/13/05 12:45 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mtshede Offline
Ndunankulu

Registered: 08/02/02
Loc: London
The Chronic article was chronically good.

It makes me think of the aphorism of an English writer, "The past is another country. They do things differently there."

#25881 - 05/12/05 03:12 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
bunandi kill me Offline
Ndunankulu

um maqha waze wangikhumbuza i trade fair shuwa ummmmm

#25882 - 05/12/05 10:30 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
hlathi81 Offline
Ndunankulu

Loc: gwanda..
Lisayikhumbula i radio show kaEzra 'Tshisa' kuRadio 2 ngolweSine ntamba ngo called 'Ezemuli'.

iProgramme leyi yayingisetha blind..

#25883 - 05/13/05 12:03 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Hlathi ukhuluma nge program yes'gubhu. Yikho laph'sasizwa isigubhu blind. Yiyo yodwa iprogram eyayishaya ingoma zesintwinish like. Ndoda yayi khipha.

Konje uTshisa loMadamara kwakungani kulokuyi alliance, uFreddie eshaya ama jingles ka Ezra

Madoda lisamkhumbuka uPenny Penny. Kulenye ialbum yakhe okuthiwa 'Laphinda itshangane' Wezwakala esithi ' Three round again laphind'tshangane' Uyazi wawuthola iboyz zibuthanele okuyi walkman esgela zifuna ukuzwa ukuthi uPenny Penny uthini uzwe zidubuka ngohleko blind. Phela laphana isilungu sasisala mpela.

#25884 - 05/13/05 04:54 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

HK HK HK MSUPA,NGIKHUMBULA U PENNY PENNY EZEBUYE FOR A SHOW KO BULAWAYO,U EZRA WAYE MU INTAVIYUWA,AND SO AKED HIM TO TELL HIS FANS WHAT TO EXPECT KU SHOW YAKHE.WAQALISA UKUQAMUQAMULA ISILUNGU KWATHI EKUCINENI WATHI "THANK YOU AND SEE YOU IN PLACE OF STADIUM".I HAD IT ON CASSETTE BACK HOME PHELA KWEZEMULI SASIHLALA SILUNGISELELE SO WE COULD DUB THE LATEST BEATZ THAT EZRA HAD.

THIS IS PENNY PENNY SECOND TIME AROUND AGAIN.

#25885 - 05/13/05 04:59 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

LISAKHUMBULA THE MORNING AFTER I SHOW KA ARTHUR EYAYI SE CALLIES,ILANGA LELIYANA OTSOTSI BATSHAYA AMA JACKPOT NGOMSINDO OWABAKHONA.

ISIZUNGU ESILAPHA LASO SINGENZA NGIKHUMBULA I SOCIAL SOCCER NGAMA SUNDAY,IBHOLA LALIMNANDI LELIYANA IKAKHULU NXA INDODA ISISALA UKUPHUMA(BEING SUBSTITUTED)NGOBA OWANGA KWAKHE EBUKELE,INKANI EZABA LAPHO,YAYIQEDWA YISKANDURA KUPHELA.

VULE VALE

#25886 - 05/15/05 02:20 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ngisakhumbula

Imbovhane yamahlabezulu.
iphephandaba okwakuthiwa yi Dispatch (ANZ stable) lalibulala I madxe sure ukuthi I buy it ever week coz I got all the news engangizifuna
Revival of ZAPU -- ZAPU2000
Tribal war at UZ kuthiwa wothi Xoxo if you say Qoqo unyile
Zimbabwean Dr Khumalo who held umtshado eBF later sezwa kuthiwa kasela mali.

Izwe lifile gone are the days

#25887 - 05/16/05 12:23 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
bunandi kill me Offline
Ndunankulu

BANGA BEKHONA YINI ABASAKHUMBULA BEDLALA INTSORO U ARA AND LOKWEZINDLU.

#25888 - 05/16/05 02:41 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

BKM lo Ntshotsho, ngenhloniphio enkulu, ngibona angathi uusebenzisa ama "capital letters", does not reflect a good form of communication. Kungani ngingalobi njengabanye? kuhle ukuthi idebate yethu ingavezi, ukungahloniphani.

Anyway, i will be absent from Inkundla ngoba ngilohambo olude, ngingahlala phose inyanga ngingekho.

Lisale kuhle, bantwabahle.

#25889 - 05/16/05 03:07 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
bunandi kill me Offline
Ndunankulu

r u trying to say bye doc if so uhambe kuhle hanti

lokhokwama capital letters sometimes mina i forget

anywhere------- have a safe journey and uziphathe

#25890 - 05/18/05 03:44 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
ntombenhle Offline
Sakhamuzi

Registered: 09/28/04
Loc: uk
Mina ngikhumbula ngiselusa inkomo sibhukutsha etshangane singamantombazana, uthi nxa siphuma sifice okungabafana kwenkomo sokumile ema banks omfula hoping ukuthi siyabe sinqunu kodwa kwakuyangeka.
Ngkhumbule ubunandi besebindi esasisi fraya sivela esibayeni inkomo isanda ukuhliinzwa, lakhathesi ngigxoza indeda nxa ngisikhumbula hmmmmmmmm!

#25891 - 05/18/05 03:44 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
ntombenhle Offline
Sakhamuzi

Mina ngikhumbula ngiselusa inkomo sibhukutsha etshangane singamantombazana, uthi nxa siphuma sifice okungabafana kwenkomo sokumile ema banks omfula hoping ukuthi siyabe sinqunu kodwa kwakuyangeka.
Ngkhumbule ubunandi besebindi esasisi fraya sivela esibayeni inkomo isanda ukuhliinzwa, lakhathesi ngigxoza indeda nxa ngisikhumbula hmmmmmmmm!

#25892 - 05/18/05 03:44 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
ntombenhle Offline
Sakhamuzi

#25893 - 05/18/05 03:44 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
ntombenhle Offline
Sakhamuzi

#25894 - 05/19/05 10:30 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

quote:
Originally posted by Msupatsila:
KaMjaji uyingqwelw wethu uyarocka. hk hk hk kodwa kwakumnandi nsukuleziya. mhlawumbe sizabuya sibuyele khonale kodwa kangiboni.

Uyazi nxa ukhulumanjalo usuka njalo ungikhumbuze nxa lisanda kuba ngo form 3 liqalisa uhlelo lwesiZulu/Ndebele. Wawusizwa abantu bagijimela impambosi, akula muntu owayengazi impambosi. Impambosi abantu babeyazi ukuyakhiwe njani, kusukela esenzeni sakhona kuze kuyefika ekucini.

Zazizintle insuku zakhona

Umsakasi: Umdhiiiii........koni

Kwakule Mpambosi Zokuyenzana..
Impambosi zokuyenzayenza
Impambosi zokuyenzisisa....on ..and on...

Good old days...of Innocence...
Sometimes growing up is not all that fun....with all the responsibilities
[Roll Eyes]

#25895 - 05/19/05 11:13 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

I still remebr one of those years, sasisabala iChronicle kakhulu and this other April fools day uyazi vele silibele sesikhohliwe lokuthi kule fools day, a story came out in the newspaper ukuthi iTower Block is continually sinking, meaning ukuthi one of the sides lilokhe listhona lisiya phansi uyazi sasuka eNkust sigijimela etoni ukuthi siyebona ukuthi kanti itowe block le kuhamba njani, sasesisesaba phela ukuthi izakuwa iwele abantu, uyazi ukuba yi kids so. The guys babeze bakhipha the picture layo ingathi itshekile ubone lawe ukuthi leli liqiniso. Manje okwakhathesi uzwa umuntu eqamba amanga owabonayo lawe ukuthi lapha indoda iyahumutsha. Like tjis year i read kuthiwa Bill gates jets into Harare. Kodwa shuwa mana ngithule.

Ngubani ongazange atshaywe ngabangane sebemthengele i uniform entsha??? Kumbe nxa laphana sebekuthengela izigqoko zekhisimusi, bekuthengele ihembe lebhulugwe kumbe lama thendafuthi amakhulu kuthiwa uzakhula lakho.

Sebekuthengele lokho manje usuke uye ebabershop uyeshaya iphanki yakho. Lisayikhumbula leyana eka Shabba Ranks kumbe okuli shade. Kusasa kuyizolo sibili.

Sisatshaya ngoludala sigqoka opepe, ama viscose, glass shoe abomama begqoka amajojethi hk hk hk wena kwakungabizwa ozwayo.

#25896 - 05/20/05 03:34 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

quote:
Originally posted by Msupatsila:

Sisatshaya ngoludala sigqoka opepe, ama viscose, glass shoe abomama begqoka amajojethi hk hk hk wena kwakungabizwa ozwayo.

hk hk hk hk hk....i remember i Viscose...le Glass Shoe...those were the days...

But sometimes babekuthengela osebele....abamnyama... and you will be embarrased to wear them...

[GPN]

#25897 - 05/20/05 03:05 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
iboyz Offline
Sakhamuzi

Ngikhumbula ama "Afternoon Sessions" e-Visions

Nxa ukhombisa inkazana uhlale ama-days kulokhwe kuthiwa "ngisacabanga". During that time uyabe uzama ukukhweza i-graph by all means, imcijo yonke yayiplanelwa.

Ngikhumbula sisa thayimela. Sometimes sithuma abantwana ukuthi bayesibizela, abanye babe-reader isituation bengafica usisi elabadala befike bethi usisi ubizwa ngomunye unkazana. Abanye babele-code yokhwelo.

#25898 - 05/20/05 03:33 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Lapha ke usakwazi?

Ngisakhumbula.

-

#25899 - 05/20/05 03:44 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Kudala kwami, ngisatshaya ngoludala. Ngilenyawo ezilula.

-

#25900 - 05/20/05 05:27 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
bunandi kill me Offline
Ndunankulu

quote:
Originally posted by iboyz:
Ngikhumbula ama "Afternoon Sessions" e-Visions

Nxa ukhombisa inkazana uhlale ama-days kulokhwe kuthiwa "ngisacabanga". During that time uyabe uzama ukukhweza i-graph by all means, imcijo yonke yayiplanelwa.

Ngikhumbula sisa thayimela. Sometimes sithuma abantwana ukuthi bayesibizela, abanye babe-reader isituation bengafica usisi elabadala befike bethi usisi ubizwa ngomunye unkazana. Abanye babele-code yokhwelo.

amajaha efika hlalema bridginnn
hk hk hk gone r those days

kwakusamnandi

#25901 - 05/20/05 06:15 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
hlathi81 Offline
Ndunankulu

Loc: gwanda..
iboyz those where the days,i doubt abafana ziyabakhiphela these dayz the way ezazikhipha ngazo durning our times.

#25902 - 06/11/05 02:59 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Lisabakhumbula oSadza leNyama yehuku???

Lisabakhumbula oPasi??

#25903 - 06/12/05 03:00 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ngisakhumbula amakombi aye crusser iByo - Beitbridge road. Madoda labo dade, kwakuhanjwa. Amadoda akhona ayevala ispeedometer ukwenzela ukuthi lingaboni ukuthi agijima kanganani. Kwakuzinsuku kusanda kufika i kombi okwakuthiwa yi Spectron (Ford) sasisukuma leso Spectron.

#25904 - 06/12/05 03:32 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

NGIKHUMBULA NGENSUKU U ZUPCO(ZOC)ENGAKAWI,KUSAGCWALA UMUNTU E TERMINUS,AMAVIGORONI,OMATSHAYA IZIKHWAMA,LENGQINDI EZAZIKHALA LAPHO,NXA UMUNYE ESEBANJWE ENGENELA.OKUNGAMA DAF(9c)

SASIKHOLISA KABI NXA IBHASI ISIDLULA E ROSS CAMP,SASIBONA IZINJA KU TRAINING,IMBONGOLO ZIGEZISWA KUMBE ABAFANA BAMAKHAKHI(BHANTINTI)BE SLESHA UTSHANI,SIBAKHANGELA SITSHONTSHELA SICABANGA UKUTHI BANGAKUBONA, BENGAKUHLUPHA NXA SEBEPHUMILE,HK HK HK HK

#25905 - 06/12/05 04:12 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sgero Offline
Ndunankulu

Registered: 05/31/04
Ntshontsho

[Big Grin] [Big Grin] [GPN] Ngiyi pioneer ye Tshaka Creche khonaphana e opposite le gedi le Ross Camp ende into yamabhantinti yayisesabisa s'true.

#25906 - 06/13/05 04:33 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
umkabayi Offline
Ngqwele

Registered: 06/04/05
Loc: eNqameni
ngisakhumbula..................

sisengo khijana sihlezi silalele umsakazo besiqhunsela ingoma ze Low Machine Gun a.k.a. LMG choir ingoma ezinjengo "Yithi esasingekho....." obhudi labo sisi ababe vela empini besifundisa i toyi toyi sihlabela sisithi "I sotsha el'pheth' umntwana...........
sasi ngazi ukuthi ngomunye umnyaka yithi esizabe sesingekho elizweni lakhithi.......

#25907 - 06/13/05 04:53 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mthoko Offline
Sikhulu

Mina ngikhumbula umnuko wama Jacaranda nxa esebloomile sivela esikolo. Wayesiba muhle usolobhoni bakithi.
Kwakulo titshala owayesitshela esithi 'bafana, its cold out there. fundanini libe ngabantu'.
We used to think teachers were talking bollocks nxa besithi 'school days are the best days of your life'.

Kungasenani...nxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

#25908 - 06/13/05 10:57 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ngikhumbula indoda okwakuthiwa ngu Tauya Doctor Murehwa e B/F

Highlanders' hopes of progressing to the next stage of the BP League Cup soccer tournament faded at Barbourfields Stadium yesterday when they crashed to a bitter defeat at the hands of Dynamos in the first leg of the quarter-finals.

The home team were left to curse themselves for losing a game they dominated only to be let down by a depleted strike-force.

Highlanders even had to field coach Madinda Ndlovu and Amin Soma-Phiri in the starting line-up for the injured Kelvin Kaindu and Gift Lunga (Sr.), but it did not work. Although Ndlovu showed some flashes of his old brilliance, he could not blend in with his youthful team-mates. Amin Soma-Phiri was outplayed by his brother in the opposite camp, Makwinji, in midfield.

And goalkeeper Johannes Tshuma would quickly want to forget yesterday's match as he should shoulder the blame for both Dynamos' second half goals scored by substitute Tonderayi Mutambikwa and Tauya Murehwa.

Tshuma failed to cut out Hope Chihota's cross which was latched on to by an alert Mutambikwa who came on for Masimba Dinyero at the start of the second half, but had to be pulled out later after sustaining an injury.

But the usually reliable Highlanders' goalminder's worst blunder came four minutes from full time when he rushed off his line to cut out Bheki Mlotshwa's high pass to Murehwa on the edge of the penalty area.

Murehwa was first to it and all he did was nod over the drawn out Tshuma who could only watch as the ball arched lazily into the net, prompting a number of Highlanders fans to leave the stadium. After the game, Highlanders manager Ernest Sibanda laid the blame squarely on the goalkeeper.

However, blaming the keeper only would be unfair as Highlanders were limited by their own indiscretions in front of goal. And referee Joseph Mususa did not help the situation either, denying the home team a clear penalty in the 14th minute when Makwinji Soma-Phiri brought down his brother in the penalty box.

Man-of-the match and Highlanders' captain Lovemore Ncube was a constant menace to goalkeeper Peter Fanwell with his ferocious drives. He nearly put his side ahead in the 38th minute with a murderous shot struck from a free kick outside the box which just missed the left upright with Fanwell stranded at the other end of goal.

But Highlanders' best chance came in the 78th minute when Ncube made a solo run on the left and pumped a well angled shot which was blocked by Fanwell into the path of Noel Cele who shot over the bar.

Tshuma's day had started well when he made two good saves. First he denied Mlotshwa in a face-to-face situation in the 24th minute before diving full length to parry Chihota's shot for a corner five minutes later.

Young Gift Lunga seemed to know that it is at such grand occasions that players create names for themselves with intelligent, composed play.

The match was marred by Highlanders supporters throwing missiles from the swimming pool side.

TEAMS

Highlanders : J. Tshuma, J. Mulenga, L. Ncube, B. Ndlovu, D. Kapenya, A. Phiri, G. Lunga (Jr), A. Soma-Phiri, M. Ndlovu, L. Kutinyu. Substitutes : A. Tshuma (for M. Ndlovu, 63rd minute); N. Cele (for Kutinyu, 60th minute); M. Ndebele (for Soma-Phiri, 78th minute).

Dynamos : P. Fanwell, E. Masango, H. Chihota, W. Muhoni, K. Tembo, M. Soma-Phiri, B. Mlotshwa, L. Mutasa, T. Murehwa, M. Dinyero, C. Pasuwa. Substitutes : C. Musanhu (for Masango 46th minute); T. Mutambikwa (for Dinyero 46th minute); P. Matare (for Mutambikwa 69th minute).

#25909 - 06/13/05 10:59 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

By the way ama results

Highlanders bosso ........ (0)
Dynamos ...................(2)

#25910 - 06/17/05 02:16 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

i just remembered...who here used to Go ko Tshimbi eMpoez phela ... [GPN]

Kumbe kosisi Betty ENkulumane...hk hk hk...those were the days... [Wink] [Wink]

Sisanatha iPilsner...oZambezi labo Bohlingers' [banghead]

#25911 - 06/17/05 02:02 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Babesandsa kufika na oZambezi labo labo Bohlingeers na?

#25912 - 06/17/05 02:14 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mfoka mqwayi Offline
Sakhamuzi

Registered: 06/08/05
Loc: Emaqaqeni
Wangikhumbuza ingwebu le thabani ngiyikhelela koSimunye groovez esiwabeni 96

#25913 - 06/17/05 03:53 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Zwide mfethu
KoTshimbi ngiyakwazi sbali. Kwaku-Posh in standards zangekhaya. Lama-raids ayengenziwa nsukuzonke ngale. Sometimes babemthipha ukuthi bayeza avale.

#25914 - 06/17/05 03:54 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Liyayikhumbula yini bafethu inyoka yakoviriviri? Umadlezbabayo yena usaphila yini?
Also no wonder amanzi eswimming pool yeMpoes ayehlala engcolile...ziboyz ze number 1. 2. 3. labolova bePelandaba!!..ooouch
Nice article though

#25915 - 06/21/05 04:24 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

#25916 - 06/21/05 10:05 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

HK HK HK HK ,ASAZI

#25917 - 06/22/05 12:09 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

[GPN] [GPN] [wavey] [wavey] [GPN] [GPN]

#25918 - 06/30/05 04:42 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
sithembolwakhe Offline
Sakhamuzi

Registered: 06/22/05
Loc: zimbabwe,nkayi ,koSikhobokhobo
Okunye okupasi ngesikhathi segugurawundi kwadinda omunye umdala kabi kumbuza kusithi "kithi kungaphi?"umdala esithi"angikwazi kini mina mntanami"khona kwakuzama ukumbuza ukuthi kibo kamdala kungaphi.

#25919 - 07/22/05 01:10 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

.

Ngisakhumbula sigada ama 504 sisiya espano kumbe etoni

#25920 - 07/29/05 02:28 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

Ngisakhumbula ngesikhathi seNtumbane...searching our home...be panitsha abadala ababe vela or going emsebemzini....bebagiqikisa phansi... [banghead] [Confused]

#25921 - 08/08/05 01:48 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ngisakhumbula abanewethu.

-

Ngubani olaziyo leli?? Kaphakamise inyawo ngimbone.

#25922 - 08/09/05 12:13 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Zwide, Mina i cannot forget isikhathi seNtumbane mfo. And ngaso i have vowed ukuthi i will live and die for ubuNdebele bami, i'd rather die than live to be omunye umhlobo engingawaziyo. I'd rather die than be changed, despised or manipulated, or mutilated to reflect the heritage which is not mine.

Mostly i want to forget iskhathi seNtumbane, but i can't ngoba silamanxeba amabi empilweni yami. Kukhona okumele ajeziswe ngakho lokho. We do not deserve to die from the fact that singabantu.

I have also learnt ukuthi, if i'm to have kids, i will have to raise them with a mindset which is not distorted ngesilungu. Abantwana who don't know who they are, not heritage, no language, no values, no brain, bacine bezibiza 'niga'. My kids should know iNtumbane, and should know our enemies and our language and values as abantu.

#25923 - 09/07/05 11:33 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Gaselomhle Offline
Ndunankulu

Registered: 08/25/05
Loc: Buqamama
Zazinhle lezo nsuku. Ngikhumbula ikhisimusi zakhona. Abfana sebetshaye am super-pro, omama lamantomazana kunga matererina wodwa mandulo kokufika kwejojethi. Iziteriyo zazikhitshehelwa phandle kujayivwe kumgela onamahloni. Ngalezo nsuku kwakubheda ogandaganda lo Freddie ngamadamara akhe. imigido eyayisidla ubhedu kuyi robhothi labo break dance.

Itarino ke. Yayimangalisa idume nxazonke zelizwe ngembodlela yayo eyayilamavinqovinqo.

Umuzi owawule eriyeli ye TV phandle umangalisa. Ilayini yonke sasibuthana emzini oleTV (lawo engama black & white)sisiya bona imvengemvenge.

he mhla kuqunywe inkukhu fethu. Iyabe ithengwe esipamprekini eMpoesi, Icuthwe insiba zilahlelwe phandle ukuze omakhelwane bazibone. Kube lusuku olumangalisayo fethu. [wavey]

#25924 - 09/08/05 12:32 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
dabulap Offline
Mafikizolo

Registered: 09/05/05
Loc: Eslojeni
Mina ngikhumbula amajaha esathayimela emgelweni, besasithengela ama-icemints lamafrozeni ayi-blue. Labo windi bememezela 'Magwegwe west via Njube Lobhengula mpodo' ngazi isiyimalini khathesi?
Ngikhumbule lesinkwa sakoChigumira esasingagoqelwanga uhambe laso ungelalaphephabheki, uke utshebe ngenhlanzi eyi2mm kuthiwa ngamatemba, sisidla isitshwala waya waya kungelandaba le unbalanced diet. Indaba sizafundwa nguSthokozile Mpala

#25925 - 09/07/05 06:50 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

Ngiyakhumbula ngihamba nge nyawo without shoes .... ende uke ukhubeke ... uzwane lube angazani luzaqamuka ... the whole Toe nail will nearly fall off.... no bandage just inhlabathi and all is well ..... [GPN] talk about anti-bacterias ... [Big Grin]

#25926 - 09/07/05 11:35 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sgero Offline
Ndunankulu

Registered: 05/31/04
U Wills Phiri ungikhumbuze ngendaba They were a great source of entertainment. Woe unto those abathela ubukhokho lamanzi ebhimu!!

Ngibuye ngikhumbule imota u number 493 eyeNgwebu eyayithela eSdudla le Figa (Isiboniso sotshwala obuhle yi ndlovu!!!!)

#25927 - 09/08/05 02:18 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

Sgero ..

Mina u Phiri ungikhumbuze iCHAIN LETTER .... [Big Grin] ... uyazi phela thina abebhodingi sasi jigimela phezulu ucabanga ukuthi kumbe yimali evela kubazali ... only to discover ukuba it was a stupid chain ltr ...

Omabhimu .... used to be cool .... inhlamba kuphela labo mathanyela .... i think the one who used to work ema eriyeni kwakungu Ncube ubaba elejubane lo ... engakubona uthwele i phepha ... uyinyama wena ... ...

Sgero do you remember .... umathanyela we eriyeni [Confused]

#25928 - 09/08/05 10:50 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
kaMjaji Offline
Nduna

Sgero
493 "special delivery" hk hk hk.
Ngikwethula ikepesi topi ngoba ulokhu usayikhumbula.

I am ashamed of myself ngoba sengikhohliwe inumber ye tanka eyayidilevela eSthoniseni le PP!!

Kulomdala okwakuthiwa nguLihlo eMpoes owaye thelela iloni(caretaker). Wayenyenya nxa lidlala ibhola eLoni, angakubamba sbali watsha! Uzakutshaya akuthele ngamanzi uhambe umanzi plus ukhala, those were the days

#25929 - 09/09/05 12:18 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sibambamahawu Offline
Ndunankulu

Ngibuye ngikhumbule imota u number 493 eyeNgwebu eyayithela eSdudla le Figa (Isiboniso sotshwala obuhle yi ndlovu!!!!)

Ahhh! madoda angikaze ngimbone umdala othanda utshwala njengoS'gero. Kunomuntu ongabe esakhumbula inumber yemota yengwebu madoda? Ngiyakumema S'gero ngapha kwami bugayiwe, sizonatha size sibhukude phakathi kwabo/ hk hk hhkk

#25930 - 09/08/05 03:39 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

Registered: 08/12/05
Loc: EMNQAMLEZWENI
Ngisakhumbula ngo1986 kucup final.bosso v Dembare.lfree kick ka Madinda.Ngelast minute.Nanto ibhola liqonda ekhanda lika Nhamo Shambira.Highlanders 1,Dynamos 0
Ngisalikhumbula lalo isotsha leZAPU elaliphethe umntwana
Ngiyamkhumbula uElias nkololowaMange ngesonto kuhlelo Ngatibuyisaneni.
Ngiyasikhumbula isigelekeqe esinguFanyana kudrama Sakhelene zinini
Ngiyawukhumbula unyaka ka1982 lapho okwaphela khona inyanga eziyisikhombisa ngidinga i 50 cents yokuyathenga amabiscuits akoLobels okwakuthiwa ngamachoice assorted.
Ngiyamkhumbula lalowaya sisinyana ethi kimi`sengizithwele,ngimithiswe nguwe`
Ngangingathembi lokuthi ngingazala umuntu.Kwakukhala ingoma eyayisithi `hayi inkomo ingazala umuntu ngeke mina ngisagana` Thina sasiyizwa kungathi ithi`nxa uNkomo engazala umuntu loMgabe engazama`
Gone are the good old days majimbos

#25931 - 09/08/05 06:41 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Ngxibongo enks Offline
Sakhamuzi

Registered: 11/06/02
Loc: Khonapha
OLa majida mina ngigamula emission lapho simaka ukumayisana umdinanja lokutshaya izikiro, nxa sivala vele siyabe sesikhumbula umqamelo kamangoye (ugqu) wako P.S. Mpofu eluveve5.

Let the the good times roll phela i advert yako Bata be advertiser ama sandles.

Get close up.

Oh my God ngisakhumbula majida.

#25932 - 09/08/05 07:07 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

SANDAK BY BATA

isicathulo sembasela ...lol [GPN]

Lo J-a-r-z-i-n .... every weekeday at 7.00am ku Radio 2 .... if you are not up at that time you are late at school ...

#25933 - 09/08/05 09:08 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Eish wangikhumbuza umdinanja bra yami. Ngikhumbula amadoda ayethanda ukuswaya abanye eplazini lana engagidla khona.

Ngikhumbula ngiseselidzwinyi eish

Ngikhumbula omunye umphathi sikolo lana engafunda khona. Amanye amajida atshaya uZUPCO ngizitshwala on a Friday nite. Ngomvulo ku Assemblu wabuya umdala etshinga kabi, ethi, 'Yes bafana bami, I want to know who Sadzad the Bus'

Ngikhumbula sisiya emasports nge lori yesigela. Kwakuthiwa ngumhalatshena uschool driver engagijimi ethela manzi. Kwakupakwana nxa kuyiwa ema sports. Singahlabeli so kodwa ezinye ziyabe zikhendla elorini.

#25934 - 09/08/05 10:22 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

Kanti bra Msupa why kungathi wagidla lapho engagidla khona?

#25935 - 09/10/05 02:09 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mzukulu-kagogo Offline
Ngqwele

Registered: 06/17/05
Loc: eMajawundeni
bant' abahle okunye elisakukhumbula kungigugisela imbambo.nginanzelela ukuthi inengi ngelesveveni ngendawo eliziqambayo.amafrozen ayiblue angikhumbuza ijaha lami lakuqala

#25936 - 09/10/05 02:16 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mzukulu-kagogo Offline
Ngqwele

ngikhumbula enew luveve okwakuthengiswa khona imbanje.nxa zikhona babebhala (chicken for sale)zingaphela kubhalwe( beware of the dog)

#25937 - 09/10/05 03:00 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

MZUKULU-KAGOGO
ngikhumbula enew luveve okwakuthengiswa khona imbanje.nxa zikhona babebhala (chicken for sale)zingaphela kubhalwe( beware of the dog)

LEYO NDAWO ISASEKHONA YINI MZUKULU?

#25938 - 09/10/05 07:28 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mzukulu-kagogo Offline
Ngqwele

Mninimuzi ngizakutshekhela sihlobo sami,asazi mhlawumbe umramb...... wadlula labo

#25939 - 09/13/05 11:15 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
sithembolwakhe Offline
Sakhamuzi

Registered: 06/22/05
Loc: zimbabwe,nkayi ,koSikhobokhobo
Bakwethu mina ngikhumbula ngiseseyiboys ngesikhathi saboBhudi ngabo1986 lapho okwezwakala khona umsindo wengwagwa eCross Mjena,kweleNkayi kutshaywa iambulance yebaby clinic ngokungopasi okwakugqoke njengaboBhudi,kwathathwa abantu abakhele eduzane kwathiwa bekhwezele betshisa imota labantu ababephakathi kwatsha kwaba ngumlotha,kwasila udriver yedwa yena owacela
enyaweni.
Ngemva kwalokho basebethelekile opasi babuthwa abantu basiwa eNesikwe kuthiwa bachaze ukuthi imota itshaywe ngobani,ayisikho kubondwa lokhuyana.

#25940 - 09/13/05 05:21 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
iboyz Offline
Sakhamuzi

Mina ngisakhumbula ngama 4 emini nxa ususiya gada umtshova ususizwa D-skweya, D-skweya kuphela, ahh, kwakungayenzi.

Kwesinye is'khathi usizwa, "Magwegwe North komazayiwana non-stop". Ungagada uzame ukumisa endleleni uyazithethisisa uphinde ubuyele ngenyawo.

Ngikhumbula omunye u-member sisese zi-bhoyz owayesithi engabona ez'fresh zakhe zihamba leyinye itshomi, ebaleke esesaba ukuthi kungaba le-clash uzahle ayaliwe ngumfazi.

#25941 - 09/13/05 10:35 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
NTSHONTSHO Offline
Sikhulu

HK HK HK,NGAKE NGAGADA I MAZAIWANA STRAIGHT WENA,MINA NGISALA KU "60",OKUWINDI KUNGANGITHELI SO NGENHLAMBA,HK HK HK.

NGIKHUMBULA E ERIYENI NXA UTHE WABUYA LOKUNUNUZA KWAKHO UZO TSHAYA IMPIKO,UTHI USUQEDILE USUMBISELA NGAKIBO,UYATHI UPHUMA PHANDLE UTHOLE AMAJIDA AKHO WONKE EMILE PHANDLE UMNTWANA ABULAWE ZINHLONI UZE UMZWELE.PHELA EZINYE ZAZIKHOLWA NGOKUBONA NGAKHO ZIYABE ZIFUNA UKUBA SEDUZE USUPHUMA LAYE,HK HK HK

#25942 - 09/15/05 01:01 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

Eish!Ngisakhumbula ekolitshini masesitshaya ama rampages le riot police.lmpintshi eyayicommander iUniversity bachelors association [UBA] army sasiyibiza Captain Condom.When addressing us he will always start by saying `Ahoy comrades,can you lend me your ears because l want to adambrate..`then abafana besishoneni would urge him on,`dunda mdara,dunda`[chama mdala chama]
Ngikhumbula ngeblack thursday lapho iriot eyasitshaya khona yaze yasithwalela eclinic.Bathe bephuma lapho batshiya bethele itear gas phakathi kwaleyo clinic.

#25943 - 09/17/05 09:20 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mzukulu-kagogo Offline
Ngqwele

wahkumbuza ngensuku ze "ahoy macomrades" sihamba ecentre yomgwaqo nxa imoto ifuna ukudlula kwakumele yenze izilogan zethu.udriven angala uzezwa kuthiwa"forest"lapho kuyabe kumele simreke ngamahlahla, kungathiwa"geology" uzawezwa amatshe aphuma lapho.kambe ngabe kwabuya iphuma sasizabayini ethareni?

#25944 - 09/18/05 01:43 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
nozithelo Offline
Mafikizolo

Registered: 09/30/04
Loc: canada
laze langikhumbuza khatshana ngezikhath' zabo UBA LE USA

#25945 - 09/18/05 03:02 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mabila Offline
Nkosi

Haaaaaaaaaa lina bafana langibulala hk hk hk

Yini elalitshaya ama press-up ethareni Mninimuzi
lavalisa i UZ ka twentintini hk hk lawe Mzukulu-kagogo?
hk [GPN] [GPN] [clap] [banghead]

Lokhe ngilayo eyami i T-shirt ye black Thursday hk hk Amen!

Selivela bona iBosso win or lose laliphenduka lodwa nge bhasi amashona eselandela ngenyawo hk hk hk!Lina bafana aliyenzi!

Lafundisa uHill weNkosi u Ahoy MaComrade hk hk hk

Sarendi hk

#25946 - 09/19/05 11:16 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

Thina esasihlala eBhagdad [complex 5] yithi esasilibutho leUBA.l academic perfume [tear gas] yayiqala ngokujikelwa lapho.My knuckles are still bruised ngamapress up,lamehlo ami alokhu ehlengezela izinyembezi ngaleya ntuthu.Ngikhumbula iBosso ize iwine iBP cup.Sathi siphuma sathola amatshabi esegcwele emabhasini ngoba ayephume early iDembare idliwa.lsicathulo sakhala kwaze kwahawulisa,amatshabi ekhutshwa emabhasini.
Gone are the days!!

#25947 - 09/20/05 12:18 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mshoza Offline
Mafikizolo

Registered: 09/14/05
Loc: Kluvas
Mina ngikhumbula e-Orangini ebyo centre, were all good friends used to meet. Its a pity selabola (it was removed)!hk hk. Eterminus khona angkhulumi sesisiya eboarding silinde uZupco wearing those horrid uniforms. Kwakusiba leyinye i atmosphere wonke umuntu ejabulile lamajaha ethu ezosivalelisa. Nge closing day we made sure 2 make an appearence eCity hall so that we would let everyone (especailly the Milton Boys) know we were back! gone are the days bakithi!

#25948 - 09/19/05 10:59 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sirumula Offline
Nduna

Registered: 10/18/03
Loc: Bengo central place
Ngisakhumbula ngikada uShu-shine bus service from erekini eByo ngilubhekise kwelakithi,wawuyithola ibhalwe Beit-bridge,Gwanda via Manama,Hwali&Swereki,yayithi ifika eGwanda erekini,igcwale ibus uze uyizwele.uthi engxenye uzezwa uconductor ethi isigcwele but uzezwa uJB[uwindi]esithi,"wake wabona ibhawa igcwele wena,ohambayo kangene sibone,ayilandele ezinye Driver".Gone are the days ngoba uShu-shine kasafiki lakithi angazi ukuthi sizogadani namanje.zazithi nxa zixotshana loNkosi-mayivuma bus service,wawusehla ibus ihamba and kwakuqala impahla zakho then wena uzasala usudinga impahla emgwaqweni sezikuthele ngothuli.

#25949 - 09/19/05 11:01 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sirumula Offline
Nduna

Registered: 10/18/03
Loc: Bengo central place
Msupa..hk hk hk indaba yeSpectron yake yahlupha wena.phela abantu babegijimela zona betshiya amanye amakombi.

#25950 - 09/23/05 08:13 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Ngikhumbula nge sikhathi sama viskosi. Ah wena, ngangileyami eyodwa, kodwa ngangithi ngingayi threka ngisiya library, ngangihle ngitshintshe le step, ngihambe angathi ngiyagonya. Amantombazana ayelama phalaza, lama dangariya.

Enyinto engiyikhumbulayo yi drauthi ka 92, inkenya yasibulala wena. Wawungatholi impuphu emhlophe, ngayidla ngaze ngaba njengebhiza ukuqina.

#25951 - 09/24/05 12:37 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mkhize ozikhizayo Offline
Nduna

Registered: 05/30/04
Loc: Emaguswini
ngisakhumbula abafana ababili abafitshane (abatwa) ababehlala eMakhandeni duze lako fambeki
babenthwalise nzima everyday ma ngisiyathenga inkuni.kwelinye ilanga bangithathela ijakethi lami likamashwabana esafika ngagula iviki inyanga yonke.

......................
mthwakazi for life

#25952 - 09/23/05 01:08 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Potshoza Offline
Nduna

Registered: 08/20/01
Loc: Leamington Spa
Ama Monitoring forces lendizamtshina zabo ezazi nethezeka amaphepha.

ULord Soames, Idzakudzaku yaMzorewa, iMwenje isibane kaSithole.

I helicopter kaNkomo eyayi sehlela esikolweni seNduba. Inkamba yaseNtumbane lapho okwathi ngenye isonto sizihlalele sezwa sekukhala isibhamu. Ngikhumbula ubhalu lwase Phumula lapho abantu ababalekela khona.

#25953 - 09/23/05 02:47 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ngikhumbula ngomunye umnyaka lapho okwabonakala ihelicopter ihamba ijika amabhavhu emakhaya.

Ekhaya sile bhavhu okuthiwa ngeye Flayimatshina. Yadojwa ngemva kokubana ijikwe yiHelicopter

#25954 - 09/23/05 03:29 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mkhize ozikhizayo Offline
Nduna

Registered: 05/30/04
seligonjolozelwe ngamasotsha lamapolisa.kwakuyisikhathi sewashi.

#25955 - 09/23/05 10:55 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

Ngikhumbula umdala okwakuthiwa nguGideon owayethunga izicathulo eprimary.Wawusithi engakuthungela amathendafuthi noma ama super-pro akho akutshaje kumbe 1 dollar.Ungacomplaina wayesithi 2 dollars.Ungacomplaina futhi athi 3 dollars.Ungaphinda futhi athi 4 dollars kanjalo.Ngakho kwakufanele ukuthi angatshaja imali yakuqala uhle uvume,ma ungafuni uyekele.Sasisithi singambuza ukuthi why etshaja kanje,athi yena,''Ngifuna ukuyathenga imealie-meal'

#25956 - 09/23/05 11:26 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sibambamahawu Offline
Ndunankulu

Mina ngizikhumbulela uNomsa angazi noma liyayazi yini intokazi yakwaShabangu.

#25957 - 09/23/05 11:26 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Sibambamahawu Offline
Ndunankulu

#25958 - 09/24/05 01:26 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

quote:
Originally posted by Dokotela:
Ngikhumbula nge sikhathi sama viskosi. Ah wena, ngangileyami eyodwa, kodwa ngangithi ngingayi threka ngisiya library, ngangihle ngitshintshe le step, ngihambe angathi ngiyagonya. Amantombazana ayelama phalaza, lama dangariya.

Enyinto engiyikhumbulayo yi drauthi ka 92, inkenya yasibulala wena. Wawungatholi impuphu emhlophe, ngayidla ngaze ngaba njengebhiza ukuqina.

hk hk hk hk Dokotela ....... [GPN]
Ngabulawa yisisu ngeKhenya but ngaqina ..ndoda there was no other way ..hk hk hk.. [GPN]

#25959 - 09/24/05 02:12 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Mthoko Offline
Sikhulu

Mina ngikhumbula amanightclub ekasi okwakulama 'afternoon session'. E visions kwakulabo Dj oGqwetha lo bongani ababezibiza besithi 'blackboyz'. Sasigida size siginqe blind sithwele abambhodlela amabeer angela lutho. Nxa sokuyi turn ka DjBongani ukuthi atshaye ikwaito uzwe esithi 'oro kanjani magenge, usharp kunjani', sihle sihlanye blind. Kwakuduba ngokuthi kwakulabafana beNkulumani ababethanda ukuvusa umsindo kuphela.
Kwakule Eazy-by-Night eyatshintsha yaba yi Talk-of -the -town yaphinda futhi yaba yi Eazy. Yaqalisa ukuchaza blind isiyi Gangstarz Paradise .
Lase Sunn City Zazisiwa mo iproblem yikuthi kwakugcwala omahotsha benkomponi kuphela hk hk. Kwakulaleyana eyinye iclub eyayikuNRZ biulding okwakuthiwa yi Granada but layo yaigcwala amakharadi e BG kakhulu ababesithi bengakubona ubambe ucherry olikharadi bakukhangele kubi blind.
Ayechaza ama fternoon session asekasi kudala. I wonder ukuthi amateenagers ekhaya ayakholisa ngendlela thina esakholisa ngayo. Gone are the days.

#25960 - 09/24/05 02:25 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
barry Offline
Sakhamuzi

Registered: 05/20/05
Loc: peterborough
Mina ngikhumbula udriver owayeblayind okuthiwa ngu Sgadula owayebhewula amabhasi akoPhelandaba waya waya. EMaphaneni vele ulengoma yakhe okuthiwa "Itshayele Sgadula". Kodwa abebe even more blayind ngo stuntmen, owindi ababe gada ibhasi isigijima! Owindi babethathela otitsha abafazi lamatsheri ngoba they were the men! Wawungeke ukhompithe lowindi ematsherini.

#25961 - 09/24/05 11:19 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Ngikhumbula omunye omdala okwakuthiwa ngu Khipha owayesebenza koGodlwayo enguDriver kumbe uCondekitha. Kwelinye ilanga enye indoda yayifuna ukuyacitha ngemva kokubana ibhasi isehlisa esinya isihambi. uKhipha wala ukuthi indoda iyechitha indoda yabamba inkani yagijimela egangeni. Ngemva kokwehlisa konke okwakusehliswa, uKhipha watshaya ukhwelo ukuthi ibhasi ihambe. Izihambi ezazisebhasini zahlaba umkhosi zimazisa ukuthi kulomuntu oseleyo.

Izihambi: Condekitha condekitha, Khipha kulomuntu oseleyo.

Khipha: Uyengaphi umuntu wakhona?

Izihambi: Uyechema

Khipha: Tswitswitswi shayi hambe mtshayeli uyagada umtoto

UKhipha wayemgatshiphanga bakwethu

#25962 - 05/23/06 01:45 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
eLangeni Offline
Mafikizolo

Registered: 05/02/06
inkumane
uXakuxaku

#25963 - 05/23/06 03:20 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Dokotela Offline
Nkosi

Amaputi amafrozeni logqu le fleva-reva.

Impintshi zama zama sese, zazingadlali, wawuzibona zisiya thenga ifleva-reva leyana eye Kharamelo, kumbe itshokholethi uzazibona sezihlabela ingoma leyana ethi "Ifleva reva imnand' emaseseni", originally done by Platform One, ethi yona "Themba lami, Theeemba lami". Ukhona oyaziyo yini ingoma le.

#25964 - 05/23/06 05:24 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
MaJamela Offline
Ngqwele

Registered: 10/04/05
Abafunda eMtshabezi, lisakhumbula uYenda Yenda, umdala lwana owayethunga izicathulo? LoSiziba, wayesithwalise nzima, but wasinceda in the long run! Even oMmoyo labo Mathuthu!

#25965 - 05/23/06 08:05 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

Usayikhumbula i super lacto enkulu leyana?Phela ngomunye umnyaka itopi laqeda iviki yonke lilokhu libuya lilengise yona ngaze ngaqunga isibindi ngabuza ukuthi amabutcher savalwa yini.l think amathendafuthi is one of the greatest inventions.

#25966 - 05/23/06 08:59 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
MaJamela Offline
Ngqwele

Mninimuzi waze wangikhumbuza iLacto! Yayimnandi njani, khona usufake le fresh cream wathi lesitshwala esesipholile kancane . Khathesi isingamanzi, ayiseyiyo leyana esasiyazi kudala. Shame!

Ukhona osakhumbula amapeugot( pronounced phijoti)404 esatshovisa, ohlezi ebhuthini unyawo luhamba lulengela ngaphandle hk hk hk. Lisakhumbula isikhathi sabo Goom aka amasixties,izichathulo ezazile sole ethick. Usibone bakithi osisi sisindana lazo sisiya edolobheni, all in the name of fashion!

#25967 - 05/24/06 09:12 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

Waze wangikhumbuza ilunch yami eTshabalala kudala Majamela.Ngapha ewayilesini kuyabe kukhala ingoma ethi 'omunye ukhomba omunye evikela iso lakhe',kumbe ethi yona 'eMatshotshombeni kumnandi'.Gone are the days.

#25968 - 05/24/06 07:45 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
Ncincikadoyi Offline
Sakhamuzi

Registered: 12/16/01
Loc: Nkulumane,koNtuthuziya thunqa
iFlavor ravor ke bangane...

#25969 - 05/24/06 08:43 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
yoyo Offline
Mafikizolo

Registered: 12/14/04
Loc: Canada
inkumane bandla liyayikhumbula na.

#25970 - 05/24/06 08:45 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
yoyo Offline
Mafikizolo

Registered: 12/14/04
Loc: Canada
Hk hk IRWERWERWE ke sasiyenwaya nge siqu.

#25971 - 05/24/06 09:42 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
mninimuzi Offline
Nduna

irwerwerwe yiyo futhi impunza?

#25972 - 05/25/06 03:00 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

Quote:

inkumane bandla liyayikhumbula na.

Yahh waze wangikhubuza inkumane ... siyithenga egedini lesikolo....

But that thing was dirty .. hey who cared at that time ....

#25973 - 05/25/06 03:17 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
MaJamela Offline
Ngqwele

Uqinisile Zwide, sasiyithenga siyikholisa, kodwa singazi lokuthi yenziwe ngaphi and ngubani! But yayimnandi shame .
Lisakhumbula kusanda ukufika amacellphone, kwakuhluphe iMango( 023, Siemens) isitina ndoda!

#25974 - 05/25/06 03:22 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
MaJamela Offline
Ngqwele

Iflavour ravor, ingamnandi so, ikakhulu nxa yayiqanda! Mina ngangithanda itshokholethi flavour , wena ke Ncinci?

#25975 - 05/26/06 03:21 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula)
zwide Offline
Ngqwele

Mina Ngithanda IZOMBO .... ZOMBOOOOOOO ...

ITS REALLY NICE TO GO DOWN THE MEMORY LANE .....

#35687 - 01/10/08 03:02 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: zwide]
Mnewethu Offline
Sakhamuzi

Registered: 05/18/07
Guys lingixolele pliz.I think this is one of the best topics of this forum iyang`qeda everytime i visit it. These are real life experiences and for sure sivela khatshana bafowethu. Lisakhumbula sisahambisa otsheri eCentenary Park sitshone sigigqika elonini simumuzana,kuthule kuthe zwi kukhal`nyoni lamadada kuphela uthando lwakhona wawuluzwa ukuthi luyaphila hatshi kulezinsuku abantwana sebefuna lapho eziduma khona wayawaya.

#35690 - 01/10/08 04:03 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: Mnewethu]
vunguza Offline
Ngqwele

Registered: 06/09/07
Loc: emaguswini
bangaki ababefika emaraaa, ePhumula east? othekwane ngiyabazi ngezibi ezilahliweyo.

#35691 - 01/10/08 04:10 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: mninimuzi]
vunguza Offline
Ngqwele

Registered: 06/09/07
Loc: emaguswini
 Originally Posted By: mninimuzi
Thina esasihlala eBhagdad [complex 5] yithi esasilibutho leUBA.l academic perfume [tear gas] yayiqala ngokujikelwa lapho.My knuckles are still bruised ngamapress up,lamehlo ami alokhu ehlengezela izinyembezi ngaleya ntuthu.Ngikhumbula iBosso ize iwine iBP cup.Sathi siphuma sathola amatshabi esegcwele emabhasini ngoba ayephume early iDembare idliwa.lsicathulo sakhala kwaze kwahawulisa,amatshabi ekhutshwa emabhasini.
Gone are the days!!

manje mninimuzi ungafika e-foyer yeBagdad izahlangabezwa ngumchemo omunye usehla ngama-steps

#35694 - 01/10/08 04:42 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: vunguza]
Mnewethu Offline
Sakhamuzi

Registered: 05/18/07
Emaraa lathi sasifika sisuka khonale aMtshabingo. Ngiyakhumbula ivigoroni eyayisibalapho nxa imota lezana ezivela thatha izibi emaNda zingathela sasidobha phela sizesidobhe lama chewing gum alucezu olukhulu so angasikwanga sihambe sichutha mdala sihlafuna.

#35727 - 01/12/08 01:01 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: mninimuzi]
nandie Offline
Mafikizolo

Registered: 07/27/07
Loc: canada
[b]Ngangingathembi lokuthi ngingazala umuntu.Kwakukhala ingoma eyayisithi `hayi inkomo ingazala umuntu ngeke mina ngisagana` Thina sasiyizwa kungathi ithi`nxa uNkomo engazala umuntu loMgabe engazama`
Gone are the good old days majimbos
[/b]

manje tina sasisithi nxa inkomo ingazala umuntu lembuzi ingazama

#35731 - 01/13/08 02:44 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: nandie]
Gaselomhle Offline
Ndunankulu

Registered: 08/25/05
Loc: Buqamama
Kukhanya angani abaphathekileyo lapha bonke ngabakhulela edrobheni, lingaphi majida emaguswini? Bangaphi labana ababenyenyela emaxhibeni abanikazi ebusuku bajunywe yibuthongo baze baphaphame ilanga selingen'emlonyeni omamazala (in quotes" sebevela emfuleni? Labana ke ababebumbelana amabele abomama ngenhlabathi enkomeni, athi angalidiliza elikanyoko inuke inqindi, Kube lalabana ababenyenya bayelunguza odade nxa begeza emfuleni. Zinengi ebezisenzeka emaphandleni, tshonini sabelane uluju lwembali.

#35734 - 01/14/08 05:40 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: NTSHONTSHO]
Ntombiyelanga Offline
Mafikizolo

Registered: 01/03/08
Loc: United States
Sengizengahitshwa ngihleka kangaka. Ungikhumbuza amajida ayesima phandle kwegedi elokishini, bedinga mina loba ngingabakhombanga. Inhloni zazingiphatha ngoba babengibheka ngisiya emagirosa ngisiyathenga i-fresh, lesinkwa es`shisayo sango-4.
Ngile-16 iminyaka, ngangingasweli umalume owaye ngangiphelekezela ngisiya emagrosa. Kodwa ke, nxa ngangifika ng-khaya, ugogo wayesikhiyela igedi.

#35735 - 01/14/08 05:42 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: MaJamela]
Ntombiyelanga Offline
Mafikizolo

Registered: 01/03/08
Loc: United States
Nkazana, ngiyabakhumbula o-gumu, ayisibo ababegqokwa ngo-Lebo, kuBoom Shaka, sonke sagqoka konke lama-back pack? Omalume, besikhombisa e-town? I miss the days.

#36128 - 02/15/08 02:39 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: Ntombiyelanga]
uzphoso Offline
Mafikizolo

Registered: 02/14/08
Loc: emazweni njengabanye
Mina ngikhumbula ukukhonjwa lula ekhaya eLower Gwelo ngesikhathi sekhefu.Ngangikhethelwa izintombi ngabafowethu langabodadewethu ababehlala ekhaya.Kwakufitizelwana lokuphululana kube ludubo emihlanganweni yecawe/yezihonqo, kodwa kwakukuhle ngoba ngangikagangi njalo ngangithanda ubungani lokuba lolwazi lwempilo yemaphandleni.
Ngimangazwa yikuthi ngizizwa ngikhanuka iphunga lalezontombi engangisoma lazo (lani liyazi emakhaya ukuthi kwakunjani iablution) njalo langephunga lezifuyo ezibayeni, kodwa ngangizonda ukunyathela ubudhokororo benkukhu egumeni nxa ngingafakanga isihlangu.Ah! heyi! ukuluphala kuyanyenya mthwakazi omuhle.

#36131 - 02/15/08 07:42 AM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: uzphoso]
MTHWENTWEHLABA1 Offline
Nduna
**

Registered: 02/13/08
Loc: UG
Etha la ekhaya
bakhona abaphuma emaguswini, komnyama ubambile, eLupani kwelePupu? Emtswirini (that big, big tree esilenkalakatha yobhalo), babethi kulapho okwanyamalalela inkosi uLobhengula bebuye bethi umgwaqo loya odlula emanxiweni akwethu eMavikaneni umazankila yiwo ahamba ngawo esiya KUMFULA UTSHANGANE LAPHO AFIKA AGUQA NGAMADOLO WANATHA WASENYAMALALA. Liqiniso yini but kuya contradicta , lami vele bengise mfitshane.

#36135 - 02/15/08 12:55 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: MTHWENTWEHLABA1]
Msupatsila Offline
Ndunankulu

Amadzakudzaku,
oSadza le nyama yehuku,
ama dhizola,
obhudi, lisakukhumbula na??

#36136 - 02/15/08 01:32 PM Re: Down the Memory Lane (Ngisakhumbula) [Re: Msupatsila]
mhla Offline
Mafikizolo

Registered: 02/06/08
Loc: South Africa
Mina abafazi ispetshali ( especial ) o Miss esikolo babengenyanyisa ngokudla umuhlwa gh gh .

Page 1 of 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Jakalas 
ShayaFM
Shaya FM is currently OFF AIR. Sorry to disrupt your listening. Your favourite radio station will be back on air ASAP!
New Topics
May
Su M Tu W Th F Sa
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Top Posters
Mabila 2123
Zwangendaba 1391
Dokotela 1298